ATV-onderdanen - Rd. 8 – Pleasure Valley Raceway

GPS-gesponsorde rijder Jayden Londerville blijft 2e in pro sport en productie A-klasse

Pro Sports
Met een start in de top vijf in Pro Sport Moto 1, begon Londerville rijders uit te kiezen. Tegen het einde van de eerste ronde was hij opgeschoven naar de tweede plaats en begon hij de leider onder druk te zetten. Uiteindelijk foldde de leider onder de druk en Londerville kwam in de laatste ronde om hem heen voor de overwinning.
In de tweede manche klom Londerville in de eerste ronde van ongeveer de achtste naar de vierde plaats. Strijdend voor de overall, probeerde hij een pass op de derde plaats rijder te forceren. Helaas maakte hij een fout die hem tijd en een positie kostte. Hij probeerde de vierde plaats te heroveren, maar slaagde er niet in om het voor de geblokte vlag te laten gebeuren. Zijn 1-5 resultaten leverden hem de vierde plaats in het algemeen op.
Productie A
De nacht voor de eerste Production A-manche zorgde voor gladde baanomstandigheden, maar Londerville deed zijn best om het voor elkaar te krijgen, vooral nadat hij bij de start achteraan in het peloton zat. Door snelle rondetijden af ​​te klikken, klom hij in de tweede ronde naar de vierde plaats. Proberen om de rijder op de derde plaats te achtervolgen werd een uitdaging nadat Londerville geen tear-offs meer had en hij genoegen moest nemen met de vierde plaats.
In Moto 2 begon hij als vierde. Halverwege de manche reed hij de snelste ronde van de race om 01:44.622 en zette zijn Yamaha YFZ 450R op de tweede plaats. Vastbesloten om de overwinning te behalen, maakte Londerville een pass in de laatste ronde en bleef pushen tot de finish. Hij veroverde de tweede plaats in het algemeen na 4-1.
450A
In zijn eerste 450A-manche op Pleasure Valley Raceway reed hij zijn machine naar de vijfde plaats uit de poort. Hij zag dat de kopman een gaatje begon te trekken en ging snel aan de slag om renners te passeren. In de tweede ronde had Londerville zich vlak achter de leider geplaatst. In de derde ronde zette hij de snelste ronde van de race neer - om 01:44.627 - om de leider te passeren. Hij controleerde de rest van de race om de overwinning te pakken.
In de tweede manche trok Londerville de holeshot. Een paar ronden later zorgde een fout ervoor dat hij van de baan ging. Hij herstelde snel van zijn ongeluk, met slechts één rijder die hem kon passeren. Vervolgens probeerde hij verschillende lijnen in een poging om de positie te heroveren, maar kon het niet vasthouden. Hij werd 1-2 voor de tweede plaats in Pennsylvania.

"Dit weekend ging niet het beste, maar ik heb nooit opgegeven", zei Jayden Londerville. "Ik pushte tot het einde en toonde veel snelheid."

Met nog twee ronden te gaan in de serie, staat Londerville tweede in het Pro Sport-klassement met zes top-vijf finishes. In de 450A-klasse behaalde hij dit seizoen zes podiumresultaten en heeft hij een sterke punten voorsprong. Hij blijft tweede in Production A.

De 10-ronde serie gaat verder op 30-31 juli op Redbud MX in Buchanan, Michigan