Jesi Stracham's Steel City Race Report

Als bosmeisje is de motorwereld zo anders. Ik had een uitnodiging om mee te gaan voor de rit en te proberen wat fotografie te schieten in Steel City, dus ik kon het niet weigeren. Ik arriveerde vrijdag op de baan. Het enige dat vergelijkbaar was aan het deelnemen aan een ATV MX-race en een GNCC waren de gezichten van de medewerkers van Racer Production. Vrijdag waren er een heleboel amateuroefeningen en ik liep de pro pits af; die heel anders waren dan die van ons.


IMG_4433resized

Zaterdag moest ik kennis maken met de profrenners, namen met gezichten zetten. Ik vond mede GPS Off-road productrijders Chad Wienen en Thomas Brown. Ik sprak kort met hun monteurs. Openingsceremonies waren begonnen, dus ik vond mijn post voor foto's om de race-actie van moto one te zien ontvouwen.

IMG_4477resizedDe poort viel en het zou Natalie zijn met de holeshot voor de eerste manche. Wienen zat op de nummer drie plek, terwijl Brown achterbleef op de vijfde plek. Het kijken naar Wienen Ride leek veel op een GNCC met zijn Chris Borich-stijl, terughangen en dan naar het einde toe slaan, precies wat Wienen deed in de eerste manche. Wienen zou Hetrick passeren voor de tweede plaats en vervolgens een paar ronden later doorgeven aan Natalie. Brown behaalde een positie nadat Creamer enkele mechanische problemen had ondervonden.

Tijdens moto twee starts was ik beneden op het hek. Ik had een beetje gepraat met Brown en zijn monteur. Het enige dat me opviel, is dat ze de beadlocks aan de voorkant niet laten draaien. Ze zeiden dat ze te veel gewicht toevoegen. Ik heb hier om de paar uur iets nieuws geleerd.

IMG_4568resizedDe gate viel en het zou Hetrick zijn die de holeshot en vroege voorsprong zou nemen. Hetrick opende snel een gat tussen hem en de rest van het veld. Wienen en Brown reden opnieuw op hun derde en vijfde plaats. Brown zou de pass maken voor de vierde en de derde plaats, terwijl Wienen de pas voor de tweede plaats maakte. Dan zou dit duo gedurende de race een korte strijd hebben om de tweede plaats. Hetrick won de eerste moto Wienen achter hem en Brown rondt je top drie af.

Dit zou Wienen dit seizoen naar zijn vijfde overwinning op rij leiden. En Brown zou als derde eindigen. GPS bovenaan laten staan.

IMG_4444resized

IMG_4578resized

 

Laat een reactie achter

Vertalen »