GUTHRIE, OK (26 januari 2020) - Huidige reeks puntenleider, Kyle Peters, verbreedde de kloof tussen de eerste en tweede plaats tijdens ronde vier en vijf in Guthrie, Oklahoma. Peters won zowel de 250 Pro Sport- als de 450 Pro Sport-klassen op vrijdag en zaterdag, waardoor het weekend werd uitgebreid.

Twee nieuwkomers in de serie, Dustin Winter en Grant Harlan, zetten indrukwekkende prestaties neer en zagen beiden het podium tijdens het weekend. Bovendien, titelverdediger, Jace Owen, was in het midden van de actie, maar een paar ongelukkige crashes weerhielden hem van strijden om de eerste plek.

Ronde vier van de 2020 AMA Kicker Arenacross-serie vond plaats op vrijdag 24 januari in de Lazy E Arena.

Nieuwkomer in de serie, Grant Harlan, kwam vrijdagavond de poort uit in Heat One van de 250 Pro-klasse. Hij hield de leiding een aantal ronden vast voordat hij in ronde drie uitgleed en achterover viel. Uiteindelijk won Kyle Peters de heat, gevolgd door Gared Steinke in tweede en Grant Harlan in derde.

Een andere nieuwkomer in de serie, Dustin Winter, debuteerde vrijdag in de 250 Pro Heat Two en had een sterke show toen hij op de derde plaats kwam in de hitte. Jace Owen won deze heat gevolgd door Kyle Bitterman die tweede werd.

De 450 Pro Heat One van vrijdag was een strijd tussen de titelverdediger, Jace Owen, en de twee nieuwkomers. Owen kwam er solide uit en won de heat. Dustin Winter kwam op de tweede plaats, gevolgd door Grant Harlan op de derde plaats.

Kyle Peters was dominant in de tweede voorronde van 450 Pro. Hij won deze heat zonder problemen. Kyle Bitterman pakte de tweede plaats en Richard Jackson werd derde.

De 250 Pro Main begon met een nieuw gezicht dat de leiding nam over het peloton. Sean Calderon kwam sterk uit de poort en had de leiding na de eerste ronde, maar hij kon niet lang volhouden en Peters en Owen profiteerden daarvan en schoven naar de bovenste twee plaatsen. De eerste paar ronden had Peter een behoorlijke voorsprong op Owen, maar het leek in het voordeel van Owen te gaan toen hij het gat dichtde tijdens de vier tot zes ronden. Zijn inspanningen bleven echter achter, want Peters was in de zone en reed naar de overwinning in de eerste main van het weekend. Hij werd op het podium vergezeld door Jace Owen (2e) en Grant Harlan (3e).

De start van de 450 Pro Main was allemaal Jace Owen. Hij kreeg de hole-shot en nam een ​​vroege voorsprong in de klas. Kyle Peters had het warm op zijn staart en Owen gleed uit en zijn fiets ging naar beneden waardoor hij terugviel in het midden van de rugzak. Peters klom naar de eerste plaats met Grant Harlan niet ver achter op de tweede plaats. Owen navigeerde zijn weg terug naar de derde plaats, maar een hongerige Kyle Bitterman daagde hem uit voor de laatste plek op het podium tijdens de laatste ronden van de race. De poging van Bitterman was echter niet succesvol, want Owen bleef hangen en eindigde als derde. Peters pakte eerste, gevolgd door Harlan als tweede.

Ronde vijf van de 2020 AMA Kicker Arenacross-serie vond plaats op zaterdag 25 januari in Guthrie, Oklahoma in de Lazy E Arena.

Zaterdagavond begon met een knal toen fans een Kyle Peters vs. Jace Owen-wedstrijd te zien kregen in hitte één van de 250 Pro-klasse. Peters nam vanaf het begin de leiding, maar Owen bleef de hele tijd niet ver achter. Peters eindigde de heat op de eerste plaats, gevolgd door Owen op de tweede en Greye Tate op de derde.

Heat twee ging naar de nieuwkomers van het weekend toen Grant Harlan de eerste plaats behaalde, Dustin Winter in de tweede en Richard Jackson in de derde. Alle drie zetten een indrukwekkende prestatie neer als de afgezette Kyle Bitterman en Gared Steinke voor de topposities in de race.

De 450 Pro Heat One-race zag solide rijden, met weinig drama. Kyle Peters zette zijn dominantie van het weekend voort met een overwinning in de hitte. Kyle Bitterman eindigde als tweede en Gared Steinke werd derde.

Warmte Twee van de klas begon vol spanning. Grant Harlan en Jace Owen stonden aan het begin van de race voor een gretig peloton met wat voor een groot gevecht zorgde. Helaas ging Harlan hard ten onder voor de voltooiing van de eerste ronde en de race was rood gemarkeerd. Harlan kon zichzelf van de baan af lopen, maar daarmee eindigde zijn succesvolle run in de weekendraces. Na de herstart van de hitte kwam Owen op de eerste plaats, Dustin Winter op de tweede en Richard Jackson op de derde.

De 250 Pro Main opwinding werd gevonden in de strijd om de 2e en 3e plaats. Kyle Peters trok vroeg in de race vooruit en bleef de hele tijd onaangetast. Kyle Bitterman, Gared Steinke en Jace Owen zaten het grootste deel van de race in de nek, terwijl ze streden om de resterende twee plaatsen op het podium. Dustin Winter lag ook niet ver achter Owen op de loer tijdens de race te wachten op zijn moment om een ​​zet te doen. Terwijl Owen op de tweede plaats kwam, volgde Winter en bereikte het derde honk, beiden eindigden in hun respectieve posities.

De start van de 450 Pro Main-klasse was een weerspiegeling van de actie van vrijdagavond. Jace Owen kwam uit het hek in de zone en trok zich terug naar een vroege voorsprong. Hoewel Peters niet ver achterliep, leek het Owen's race te verliezen na een paar ronden in. Owen zag uiteindelijk hetzelfde geluk als de avond ervoor toen hij de controle over zijn motor verloor en weer naar beneden ging. Kyle Peters en Dustin Winter profiteerden hiervan en schoven op naar de eerste en tweede plaats. Peters eindigde de race als eerste, gevolgd door Winter als tweede en Owen als derde.

Nu Peters het weekend aan het vegen was, schuift hij naar een iets comfortabelere voorsprong in de reeks, met een voorsprong van 17 punten op de tweede plaats Owen. Er is echter nog een heleboel races te gaan en Owen genoeg gelegenheid om terug naar de top te komen.