Rondt acht en negen terug van Reno, NV

RENO, NV (10 februari 2020) - Afgelopen acht en negen vonden afgelopen weekend plaats in het Reno-Sparks Livestock Events Center in Reno, Nevada. Phoenix Racing Honda Team Rider, Jace Owen, vond voor het eerst in enkele weken de eerste plaats op het podium, en series concurrenten, Kyle Bitterman en Gared Steinke hebben dit weekend een aantal indrukwekkende raceprestaties gegeven.
Ronde acht van de 2020 AMA Kicker Arenacross-serie vond plaats op vrijdag 7 februari in het Reno-Sparks Livestock Events Center. Een van de 250 Pro Sport-klassen begon het weekend. Kyle Peters pakte de eerste plaats, gevolgd door Kyle Bitterman in tweede en Greye Tate in derde. Jace Owen kwam solide uit in hitte twee en vond de top van het podium, gevolgd door Gared Steinke (2e) en Skyler Adams (3e) .De Phoenix Racing Honda Team-jongens kwadrat in hitte een van de 450 Pro Sport-klasse. Owen bleef sterk rijden, maar Peters wist deze te winnen. Owen werd tweede en Zachary Butkiewicz werd derde. De tweede heat was een gevecht tussen Kyle Bitterman en Gared Steinke om de eerste plek, Steinke wist de overwinning te pakken, gevolgd door Bitterman en nieuwkomer, Kinser Endicott op de derde plaats. 250 Pro Main begon met wat onmiddellijk drama, met beide Gared Steinke en Kyle Bitterman crashen. Steinke eindigde de race uiteindelijk niet en Bitterman bracht de 12 ronden door met vechten om de ladder weer op te gaan voor een plek op het podium. Het leek erop dat Skyler Adams Bitterman van zich af zou houden en de derde plek zou innemen, maar op de letterlijke laatste seconde stormde Bitterman vooruit en werd hij derde. Temidden van de actie van Bitterman was de strijd om de eerste plaats ook spannend. Jace Owen startte met voorsprong en hield het gedurende de hele race, maar bij elke bocht zat Kyle Peters precies achter hem aan en maakte het ieders race. Owen vocht uiteindelijk hard en hing rond om de overwinning veilig te stellen. De 450 Pro Main was iets minder tam dan zijn voorganger. Terwijl Owen Peters probeerde onder druk te zetten en opnieuw te winnen, veroverde Peters uiteindelijk zijn plek op de top van het podium, met Owen op de tweede plaats. Nog een epische strijd tussen Bitterman en Steinke vond plaats voor de derde plek, en Steinke, die de hele avond goed had gereden, pakte de derde plek in de klas.
Ronde Negen van de 2020 AMA Kicker Arenacross-serie vond plaats op zaterdag 8 februari in het Reno-Sparks Livestock Events Center. Warmte een van de 250 Pro Sport-klasse op zaterdagavond volgde met de avond ervoor. Kyle Peters pakte de eerste plaats, gevolgd door Kyle Bitterman in tweede en Greye Tate in derde. Jace Owen won heat twee, met Gared Steinke als tweede en Zachary Butkiewicz als derde. Gared Steinke zette zijn sterke rit verder tijdens het weekend in de spannende eerste heat van de 450 Pro-klasse toen hij de overwinning op Kyle Peters behaalde. Nieuwkomer Kinser Endicott werd derde. Owen vervolgde zijn heat winning streak in heat two, gevolgd door Kyle Bitterman (2e) en Franky Martini (3e). Ronde negen's 250 Pro Main bracht het drama opnieuw. Jace Owen bleek pech te hebben en ging tijdens de main naar beneden, en bracht de race door zich een weg omhoog vechtend voor een plek aan de top. Owen kwam uiteindelijk tekort en belandde op de vierde plaats. Series-racer Greye Tate had ook wat problemen toen hij te maken kreeg met een shift-probleem op de pro double waardoor hij crashte en landde. Tate was uiteindelijk niet in staat om de race te beëindigen, maar hij herstelt nu en verwacht terug te zijn voor ronde 10 in Salt Lake City. Kyle Peters eindigde als eerste in de klasse, gevolgd door Kyle Bitterman (2e) en Gared Steinke (3e). Kyle Peters zette zijn winstreak zaterdagavond voort in de 450 Pro Main. Terug op zijn staart was Jace Owen, op zoek naar enige verlossing na zijn 250 Pro-finish, die hij kreeg toen hij op de tweede plaats kwam. Kyle Bitterman vocht Kinser Endicott en Gared Steinke om de derde plek op het podium en Bitterman overwon. Kyle Peters en Jace Owen blijven indruk maken in de 2020 AMA Kicker Arenacross-serie, maar met elke voorbijgaande week blijven Kyle Bitterman en Gared Steinke verbeteren en verbeteren krijg een beetje meer honger voor een eerste plaats finish in een pro main.
Rounds Eight en Nine worden uitgezonden op Fox Sports 2 op zaterdag 7 maart om 12 uur EST en zondag 15 maart om 11 uur EST.Ronde acht, negen en het algemeen klassement zijn als volgt:
AMA Kicker Arenacross - Ronde 8 Algemene resultaten:450 Pro Sport (2-7-2020)